새우 청경채 덮밥 Orez cu bok choy și creveți

Ingrediente

-150 g bok choy* (4 căni apă+1/2 linguriță sare)

-150 g/ 20 creveți pre-fierți

-1/2 cană ceapă tocată

-1/3 cană ardei verde (gras) tocat

-1/3 cană ardei roșu (gras) tocat

-3 căței de usturoi

-2/3 cană apă + 1 lingură amidon de porumb

-2 lingurițe Sempio YounDoo

-1/6 linguriță sare

-1/6 linguriță piper negru

-semințe de susan (pentru garnisit)

-orez gătit

*Un fel de varză chinezească de culoare verde închis cu tulpină albă.

 

Mod de preparare

1.  Spălați verzele bok choy. Dacă acestea sunt prea groase, tăiați partea superioară, albă, în formă de „x”.

2. Puneți în 4 căni de apă clocotită varza și ½ linguriță sare; lăsați să fiarbă pentru 30 de secunde la flacără medie spre mare, după care puneți bok choy rapid în apă rece (sau cu gheață).

3. După ce verzele s-au răcit complet, tocați-le în bucăți de 2-5 cm.

4. Tocați: ceapă ->1/2 cană

                     ardei verde gras -> 1/3 cană

                      ardei roșu gras -> 1/3 cană

5. Feliați subțire 3 căței de usturoi.

6. Îndepărtați pielea și cozile creveților, iar apoi clătiți-i. (Pentru o culoare mai frumoasă în dish-ul final, puteți lăsa cozile.)

7. Căliți usturoiul într-o tigaie preîncălzită cu 1 lingură ulei pentru 5 secunde la flacără mare.

8. Adăugați în tigaie bok choy, ceapa și creveții și prăjiți-le pentru 3 minute la flacără mare, după care adăugați ardeii (roșu și verde) și mai prăjiți pentru un minut (amestecați între timp!).

9. Adăugați 2 lingurițe Sempio Youndoo exact după ce ați adăugat ardeii grași. Dacă nu aveți Youndo, puteți folosi sos de stridii, sos de pește sau orice alt sos pe care-l preferați pentru aromatizare.

10. Amestecați 2/3 cană de apă și 1 lingură amidon de porumb până când amidonul se dizolvă, după care puneți mixura în tigaie.

11. Mai lăsați la prăjit pentru 30 secunde la flacără medie spre mare. Când mixura începe să se îngroașe, atunci este gata; continuați să amestecați, după care asezonați cu piper și sare.

Pentru servire, se pune conținutul din tigaie deasupra orezului gătit. Garnisiți cu semințe de susan, după care amestecați totul. Poftă bună!

VIDEO

 

Sursa: aeriskitchen.com

Traducere: 강현재

Română
Votare: 
0
No votes yet