SHINee

Română

 

Companie: S.M  Entertainment
Debut: 25 Mai 2008
Fan Club: SHINee World [Shawol]
 
 Format în 2008, grupul este alcătuit din 5 membrii:  Onew, Jonghyun, Key, Minho și Taemin. Aceștia și-au făcut debutul cu melodia "Replay" la emisiunea Inkigayo. 
 De la debut până în prezent, SHINee au lansat 3 albume, 5 mini-albume, un album live și mai multe single-uri. De-a lungul anilor au avut parte de multe premii, au susținut trei turnee și au avut propriul reality show. Este cunoscut faptul că au coregrafii foarte complexe și extrem de bine sincronizate.  
 Și-au făcut debutul în Japonia în vara anului 2011 cu o variantă în japoneză a melodiei "Replay".  
 
 
 
 
2008
 
Mini-albumul "Replay" a debutat pe locul 10 în topurile muzicale coreene, ajungând în scurt timp pe locul 8. S-a vândut în peste 17,000 de exemplare în prima jumătate a anului 2008.  
 Tot în 2008 au câștigat și primul lor primiu, "Rookie of the Month" la Cyworld Digital Music Awards.  
 A urmat primul album, "The Shinee World" în August. S-a clasat pe locul 3 în topuri și s-a vândut în 30,000 de copii.  
 
 
 
 
2009
 
La începutul lunii Februarie, băieții au câștigat premiul "Best Newcomer" împreună cu Davichi și Mighty Mouth la cea de-a 18-a ediție a premiilor "Seoul Music". 
 Al doilea mini-album, intitulat "Romeo" a fost lansat în luna mai.  
 Cinci luni mai târziu, SHINee revin cu cel de-al treilea mini-album, "2009, Year Of Us". Melodia "Ring Ding Dong" a ocupat locul 1 în mai multe topuri muzicale.  
 
 
 
 
2010
 
 Anul 2010 aduce un al doilea album din partea băieților, intitulat "Lucifer". După câteva ore de la lansare, albumul ocupa deja locuri fruntașe în topurile din Coreea de Sud.  
 În luna Decembrie a aceluiași an, SHINee pornesc în primul lor turneu, "Shinee World". Primul concert a avut loc în Tokyo având aproximativ 24,000 de participanți.  
 
 
 
 
2011
 
 La conferința de presă susținută pe 2 Ianuarie ca parte din turneul lor, SHINee au anunțat că-și vor face debutul japonez în luna Martie. Au urmat concerte în diferite orașe din Japonia și China, plus concertele din Paris și New York. 
 Varianta în japoneză a melodiei "Replay" a fost lansată pe 27 Mai.  
 În luna Iunie, SHINee au făcut istorie fiind primii artiști asiatici care au cântat la  Abbey Road Studios în Londra. Pe 22 Iuni au pornit în turneul lor japonez.  
 În același an au lansat și primul album japonez intitulat "The First".  
 
 
 
 
2012
 
2012 aduce cu el comeback-ul coreean al trupei cu mini-albumul "Sherlock". 
 Acesta s-a vândut în 135,370 de exemplare doar în luna Martie și a stabilit recordul de cel mai vândut album din luna Martie. 
 Melodia principală de pe mini-album, intitulată tot "Sherlock" a avut parte de un real succes, ocupând locuri fruntașe în mai multe topuri atât coreene, cât și internaționale.  
 Tot în 2012, grupul au parte de al doilea turneu prin Asia cu un total de 20 de concerte.
 Au urmat lansarea single-lului japonez "Dazzling Girl" în Octombrie și câștigarea altor premii până la sfârșitul anului.   
 
 
 
 
2013
 
 Anul 2013 începe bine pentru trupa SHINee, câștigând premiul de popularitate și discul Bonsang la 'The 27th Golden Disk Award'. 
 Pe 7 Februarie, S.M. Entertainment au anunțat că al treilea album al trupei va fi lansat pe 19. "Dream Girl" a fost aleasă ca melodie principală.  
 "Boys Meet U", al 8-lea single japonez, a cuprins  o variantă în japoneză a melodiei "Dream Girl" și "Sunny Day Hero
 
 
 
 
2014
 Pe 8 Martie a avut loc primul concert din turneul cu numărul 3,  Shinee World III. Pe lângă concertele din Asia, băieții s-au extins până în America, susținând concerte în Mexic, Buenos Aires și Santiago. 
 
 
 
Despre membrii
 
Onew (Lee Jinki) - liderul formației, născut pe 14 Decembrie 1989
 
 
 S-a născut în Gwangmyeong, Gyeonggi-do.  Una din poreclele sale este Dubu (Tofu). Familia lui Onew avea un magazine de carne. Le scria scrisori părinților lui pentru că ei veneau foarte târziu acasă de la muncă, dar ei niciodată nu le-au văzut. Niciunul dintre bunicii lui nu mai trăiesc. Este destul de sfios atunci când se prezintă pentru prima dată altor oameni. I-a cumpărat tatălui său o mașină. I-ar plăcea să vorbească formal cu soția sa. Anotimpul preferat este primăvara. Îi place biliardul. Este alergic la pepenii verzi și galbeni, castraveți și orice altceva similar. Când era mic, își dorea să devină cercetător sau arhitect. A învățat singur să cânte la pian. Nu poate să doarmă cu lumina aprinsă. A scris versurile melodiei "Your Name" de pe albumul "Lucifer". Este un maniac al puiului, este cunoscut faptul că îi place foarte mult să mănânce pui.  
 
 
 
Key (Kim Kibum) - vocalist si rapper, născut pe 23 Septembrie 1991
 
 
 S-a născut în Daegu. Numele său de scenă este Key (cheie) pentru că îi place să rezolve lucruri. Iubește câinii. Gătește foarte bine. Cunoaște 4 limbi: coreeana, japoneza, engleza și mandarina. A studiat în Los Angeles când era mai mic. ÎI e frică de înălțime. Își exersează expresiile faciale în oglindă. A mers la audițiile SM în 2005 și apoi din nou în 2006. A mers o dată la un magazin de muzică și a întrebat "Unde sunt CD-urile SHINee? Se vând bine?". Are un câine pe nume Coco. Îi place să se uite la seriale. Ține un jurnal.  
 
 
 
Jonghyun (Kim Jonghyun) -vocalist, născut pe 8 Aprilie 1990
 
 A primit titlul de cel mai sexy membru din SHINee. Are o soră, Kim Song Dam.  Membrul preferat din Super Junior e Heechul. Poate să scrie cu ambele mâini. Nu știe să meargă pe bicicletă. Încă din liceu, Jonghyun a vrut să devină compozitor sau antrenor vocal. A fost descoperit de către SM Ent în 2005 în timp ce cânta cu niște prieteni de la școală. Îi plac filmele horror și thriller; unul din preferatele sale este "Phone Booth". Este un tip romantic. La primul concert SHINee din Japonia, a fost primul membru care a început să plângă. Persoana pe care o respectă cel mai mult este mama sa. Știe să cânte la chitară, pian și bas. A învățat japoneza uitându-se la anime-uri.  
 
 
 
Minho (Choi Minho) - vocalist, născut pe 9 Decembrie 1991
 
 
 A fost model înainte de a debuta ca și cântăreț cu SHINee. Este cel mai înalt din grup. Are un frate mai mare.  Apare în clipul melodiei "Gee" de la SNSD. Tatăl său este antrenor de fotbal, iar mama sa fotograf. Își dorea să devină fotbalist când era mic. Îi place să citească cărți biografice. A primit cadou un Ipod de la Donghae din Super Junior pentru că sunt foarte buni prieteni. Doarme foarte mult și îi este greu să se trezească. L-a ales pe Taemin ca membru cu care s-ar întâlni dacă ar fi fost fată. ÎI plac filmele de acțiune. Toți membrii au fost de acord că Minho arată cel mai bine fără machiaj. Și-a scris singur partea de rap din melodia "Lucifer". A purtat un costum de broască în emisunea "Hello Baby". A debutat în industria cinematografică în 2010, în dramă "Pianist". A primul rolul principal în drama "To The Beautiful You", unde a jucat alături de Sulli din f(x).  
 
 
 
Taemin (Lee Taemin) - vocalist, născut pe 18 Iulie 1993
 
 
 Cel mai tânăr membru din trupă (maknae). S-a născut în Seul. Când era mic își dorea să se facă pilot. Are un frate mai mare. Crede că dacă doi oameni se plac reciproc, vârsta nu contează. Nu îi plac vinetele. Vrea să călătorească în jurul lumii după ce carieră sa se sfârșește. Potrivit lui Key, Taemin este foarte copilăros. Îi plac filmele horror. El și Onew obișnuiau să repete pe acoperiș înainte de debut. A început lecțiile de pian când era în școala elementară. Sungmin din Super Junior îi spune "Taeminnie". De obicei nu răspunde la telefon. Urăște gândacii. Îi place să stea pe locul de la geam în avion. A învățat japoneza uitându-se la anime-ul "One Piecea". A încercat mereu să ajungă la orele de la școală chiar dacă avea un program foarte încărcat cu trupa. Se culcă devreme; dacă e vreo lumina sau vreun zgomot prin preajmă, el nu va putea dormi bine. 
 
 
 
 
 
 
Surse: wikipedia, yuara.tumblr, shineeromanianblog + fanpop, kpopstarz
Tradus de: Dody

 

Categorie:

Votare: 
0
No votes yet