씨름 Wrestlingul coreean

Ssireum, o formă traditională coreeană de wrestling, este un tip de competiţie veche din popor în care cei doi participanţi, ţinându-se de o satba(fâşie de material legată de talie şi coapsă), se folosesc de puterea lor şi de diferite tehnici pentru a-şi pune adversarul la pământ.

Istoria ssireumului a început cam în aceiaşi perioadă cu începutul formării comunităţilor. În societăţile primitive oamenii erau nevoiţi să se lupte cu animalele sălbatice, nu doar pentru autoaparare ci şi pentru a-şi asigura hrana. În plus, era imposibil pentru comunităţi să nu intre în conflict cu alte triburi. Ca urmare, oamenii au început să practice diferite forme de arte marţiale pentru a se apăra.

 

Câştigătorul final al turului de ssireum se alegea cu un taur pe post de premiu, acesta fiind nu doar simbol al puterii ci şi o achiziţie valoroasă pentru gospodărie.

 

Ssireum, ca formă de wrestling tradiţional din Coreea


Acum, în Coreea, ssireum este mai mult un sport cu mulţi impătimiţi decât o întrecere tradiţională din popor practicată în cadrul sărbătorilor. Asociaţia Ssireum din Coreea a reuşit să declanşeze o răspândire mondială a sportului prin sponsorizarea diferitelor competiţii. 

Populariatatea sa este într-atat de mare încât meciurile sunt transmise cu regularitate la televizor. Prin dezvoltarea regulilor importante, ssireum a continuat progresul de la un sport tradiţional şi o metodă de autoapărare la o competiţie îndrăgita de lume şi un sport modern care astăzi face parte din viaţa de zi cu zi a Coreei.

 

Articol realizat de Admin Sojung

Română

Categorie:

Votare: 
0
No votes yet