Sa ne cunoasteti echipa: Tabita

Română

Tabita Susanu, 25 ani

 

# Poziție în echipă:

Voluntar

# Nume real:

Tabita Susanu

# De când sunteți în echipa KCC.România?

Am avut plăcerea de a mă alătura echipei KCC. România începând cu 19 octombrie 2014.

# Ce părere aveți despre echipă? Dar despre comunitatea în sine?

Dat fiind faptul că fac parte din această echipă de relativ puțin timp, nu pot pretinde că o cunosc într-atât încât să îmi pot exprima neapărat o părere. În schimb, după scurtul intervalul de timp în care am avut ocazia să interacționez cu membrii săi, pot spune că prețuiesc deshiderea lor, atitudinea prietenoasă și binevoitoare, întelegerea și, de asemenea, seriozitatea arătată în îndeplinirea îndatoririlor fiecăruia. Cât despre comunitate în sine am, de asemenea, doar cuvinte de aprecierea, îndeosebi față de Marina și față de ceilalți membri, pe care îi cunosc mai puțin sau deloc, dar care caută să își aducă aportul la dezvoltarea sa, prin toată activitatea lor.

# De ce ați ales să faceți parte din echipa KCC.România?

Primul meu contact cu cultura coreeană a fost în luna februarie a anului 2014, și îl datorez unei prietene care m-a introdus în acest ”univers” minunat. La îndemnul ei și împinsă de curiozitate, am ajuns să vizionez pentru prima dată un serial coreean, rămânând pe de o parte fascinată de decența și de puritatea sentimentelor, de simțul moralității exprimate in producțiile lor (comparativ cu producțiile vestice), iar pe de altă parte de cultura și obiceiurile în sine. În consecință, mi-am dorit să fac tot posibilul să aprofundez cunoștințele despre Coreea și poporul său, despre limbă, tradiții, obiceiuri, etc, și astfel am ajuns în comunitatea KCC. România.

# Care credeți că sunt punctele forte ale comunității noastre față de celelalte comunități?

Nu aș putea îmi exprim opinia referitoare la comunitatea noastră prin comparație cu alte comunități, deoarece acestea îmi sunt total necunoscute. Însă cred cu tărie că punctele forte ale KCC. România sunt: numărul mare de membri, unitatea și dorința sinceră de a ne ajuta unii pe ceilalți și de a împărtășii unii cu alții pasiunea pentru Coreea și tot ce e legat de ea.

 

# Care credeți că sunt punctele slabe ale echipei și ale comunității?

Cu siguranță că oricine altcineva, privind din exterior, ar putea găsi și neajunsuri comunității noastre, însă pe mine subiectivismul mă împiedică să îi găsesc puntele slabe. Ceea ce regret, însă, cu privire la clubul nostru, este faptul că nu deținem un sediu, și că interacțiunea și activitatea noastră este doar la nivel ”virtual” prin intermediul internetului. Sper ca pe viitor să avem oportuniatea de a ne cunoaște și de a colabora face-to-face, și mă refer aici, îndeosebi la voluntarii si membrii staffului KCC. România.

# Din ce oraș sunteți? Unde studiați sau unde ați vrea sa studiați la facultate

M-am născut în Suceava, dar locuiesc în Iași, oraș în care am urmat cursurile Facultății de Medicină Generală din cadrul Universității de Medicină și Farmacie ”Gr. T. Popa” Iași. În prezent sunt medic rezident oftalmolog.

# Care este secțiunea de care vă ocupați acum și ce ați dori să faceți pe viitor?

Nu mă ocup de o secțiune anume. Îmi place să citesc, să traduc, în general cam tot ce ține de Coreea de Sud.

# Care sunt planurile voastre pentru KCC.România și membrii acestei comunități pe anul următor?

Pentru anul 2015, dar și pentru cei ce vor urma, visez să avem posibilitatea de a dezvolta, împreună cu ceilalți membri ai staffului și ai comunității, activități care să ne permită să interacționăm direct, la modul palpabil, cu cultura coreeană, poate prin diverse ateliere de creație sau workshopuri. De asemenea, sper și doresc să pot să îmi aduc în continuare aportul la dezvoltarea comunității prin aducerea în fața pasionaților de Coreea a cât mai multe articole și informații care să încânte și să captiveze cititorii.

# Cateva cuvinte pentru cititorii acestui site?

Dragi cititori, dragi admiratori ai limbii, culturii și poporului coreean, vă mulțumim că ne sunteți alături zi de zi, și că apreciați munca pe care cu drag o depunem, atât spre încântarea noastră, cât și a voastră, în mod deosebit. Personal, doresc ca pe viitor să venim în întâmpinarea dumneavoastră cu mai multe informații care să vă satisfacă nevoia și dorința de cunoaștere legată de Coreea. Avem speranța că odată cu trecerea timpului vom progresa tot mai mult în activitatea noastră și că nu vom înșela niciodată așteptările dumneavoastră.

Votare: 
0
No votes yet