Stilul mesei în Coreea de Sud

De obicei, la o masă coreeană se servesc simultan orez împreună cu ciorbă caldă, kimchi, carne și bucate de legume, iar ca desert urmează fructe din perioada mesei respective.

În cazul evenimentelor speciale, sau cand vin musafiri, se pregatesc și se pun 12 feluri de garnituri.

Aranjarea mesei se schimbă depinzând de sărbătoare sau de eveniment, cum ar fi: Anul Nou, Chuseok 추석 (Ziua Recunoștinței),  ziua de naștere, împlinirea unui an la un copil mic și ziua de căsătorie.

Toate felurile de mâncare se așază pe masă și se servesc. Orezul și ciorba se mănâncă aparte, iar celelalte garnituri sunt servite împreună cu orez. Este imposibil ca kimchiul și orezul să fie eliminate de la o masă în bucătăria coreeană. În prezent, în mare parte, se servește la fel ca la europenii pe masă și oamenii stau pe scaune însă după traditie, oamenii se așază pe jos.

Mâncarea comună se aranjează în mijlocul mesei, iar orezul și ciorba se pun în fața celui care manâncă. Drept tacâmuri se folosesc lingura și bețișoarele.

Mâncarea coreeană constă în mare parte în cereale și legume, care conțin multe fibre și proteine vegetale (spre exemplu, tofu, soia, etc.). Datorită faptului că mâncarea coreeană conține calorii, lipide și zaharuri în cantitate redusă, ea este echilibrată si sanatoasă.

Deci mâncați cât mai multă ~ !smiley

 

Sursa: 한식-Bucataria coreeana

Traducere: Seo Yun Mi

Română
Votare: 
0
No votes yet