Executați cu tunul pentru că nu erau triști

Română

Un ofiţer din armata nord-coreeană a fost executat cu un proiectil tras de un tun pentru că a consumat alcool în timpul celor 100 de zile de doliu după "conducătorul drag" Kim Jong-il, informează Daily Mail.
Potrivit presei sud-coreene, Kim Chol, fost vice ministru în armată, a fost forţat să stea într-un loc pentru a fi lovit cu tunul. Moartea ofiţerului a fost ordonată de liderul nord-coreean Kim Jong-un.
Kim Jong-un a preluat puterea după moartea tatălui său, în decembrie 2011. El a ordonat în ianuarie ca ofiţerul "să fie şters de pe faţa pământului".

După ce Kim Jong-il a încetat din viaţă, regimul nord-coreean a decretat ca populaţia sa (25 de milioane de persoane) să se abţină de la plăceri, inclusiv consumul de alcool, în onoarea fostului conducător.
După moartea dictatorului, persoanele care nu arătau profundă durere pentru pierderea suferită erau trimise şase luni în lagăre de concentrare. De asemenea, persoanele care vorbeau la telefon cu persoane din altă ţară în zilele ce au urmat înmormântării erau pedepsite.

Când perioada de doliu s-a încheiat şi cele 100 de zile "fără plăceri" au luat sfârşit, oricine consuma alcool era condamnat la moarte. Potrivit presei sud-coreene, în afară de Kim Chol, au mai fost omorâţi 14 oficiali pentru că au consumat alcool sau au fost implicaţi în scandaluri sexuale.
Se pare că perioada lungă de doliu a creat în Coreea de Nord o atmosferă de frică şi teroare în viaţa cotidiană a populaţiei.


Articol preluat de pe: jurnalul.ro

Mulțumiri: Iljimae

Votare: 
0
No votes yet