Coreea de Nord se modernizează

Română

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a impus unele măsuri de modernizare a națiunii, permițând utilizarea telefoanelor mobile, consumul de pizza și acordând mai multe libertâți și posibilități de distracție cetățenilor, relatează The Daily Mail în ediția electronică.
Potrivit unor date, tot mai multe femei poartă pantaloni, pantofi cu toc și cercei, iar în magazine au început să apară telefoane mobile. Kim Jong-un a renunțat, de asemenea, la interdicțiile anterioare privind consumul unor alimente ca pizza, cartofi prăjiți și hamburgeri.
"Acestea sunt daruri pentru cetățeni din partea liderului nostru", comenta televiziunea de stat, prezentănd imagini din cursul unei vizite efectuate de Kim Jong-un la un parc de distracții și cum acesta mânca la restaurante fast-food din cadrul complexului.

Liderul nord-coreean, care a preluat șefia statului la 28 decembrie, după moartea tatălui său, considerat un lider puternic dar rece, pare interesat să creeze o națiune concentrată asupra generației tinere, dorind sa creeze "un paradis al copiilor", dând curs unei orientări inițiată de bunicul său, fondatorul țării, Kim Il Sung. În timpul mandatului acestuia, în anii '70 nord-coreenii beneficiau de sprijinul fostei Uniuni Sovietice, având suficiente resurse alimentare.
"Coreea puternică și prosperă a viitorului, în care voi veți fi stăpânii, va fi cea mai puternică țară, unde în fiecare casă vor răsuna rasete, iar toată lumea va trăi în armonie", a declarat el în fața a 20.000 de copii adunați la Phenian, cu prilejul ceremoniei care a marcat 66 de ani de la înființarea Uniunii Copiilor din Coreea, la începutul acestei luni. Este vorba despre o organizație guvernamentală pentru copiii cu vârste cuprinse între nouă și 14 ani.

Copiii, selectați cu atenție de liderii partidului, au purtat tradiționala cravată roșie și au ovaționat discursul liderului, iar la final au vizitat gradina zoologică și parcuri de distracții.

 

Articol preluat de pe: Jurnalul.ro

Mulțumiri: Iljimae

Editat de: Admin So-Jung

Votare: 
0
No votes yet