Cum este studiată cultura românească în Coreea de Sud

Prin intermediul Departamentului de Limba Română din cadrulUniversității Hankuk, cultura românească a ajuns să fie cunoscută și în Coreea de Sud.

Mai multe detalii despre cum este promovată România în alte țări, aflați din descrierea de mai jos.

„Bună ziua. Numele meu e Park YoungSeok. Sunt student la Departamentul de limba română al Universității Hankuk din Coreea de Sud. Acum, eu și alți 14 studenți învățăm limba română în România.  Aș vrea să vi-i prezint pe colegii mei, dar și departamentul din care facem parte.

Universitatea are în componență 2 campusuri (un Campus în Seul și un Campus în Yong-In). În anul 1986, Departamentul de Limbi Străine Est Europene a fost înființat în Campusul din Yong-In. Dar după un an, el a fost împărțit în cel de limba română și cel de limba polonă. Acesta, în Coreea, e singura instituție de învățământ în care se poate studia despre România. În fiecare an, cam 30 de studenți sunt înscriși în acest departament și învață limba română, cultură, civilizație, politică, lingvistică, tradiție, economie, mitologie, dar și alte lucruri despre România. În fiecare semestru, aproximativ 30 de cursuri sunt oferite studenților.

La anul, are loc Festivalul Popular al Culturii Lumii, eveniment pe care studenții noștri îl pregătesc cu mult drag. Departamentul nostru este compus din 2 grupe: Prima grupă se numește „TOT” și este o grupă creată special pentru dansul tradițional românesc, iar cea de-a doua grupă se numește „NOGOBONG” și învață despre cântecul tradițional românesc. Aceste două grupe participă la Festivalului Popular al Culturii Lumii. În plus, noi facem alte activități cum ar fi traducerea.

Interesant de remarcat este faptul că în campusul universității există „Coloana infinitului din Coreea”(2007) care a fost făcută de Benone Olaru (sculptor român). Această scupltură a avut la bază sculptura românească „Coloana infinitului” a lui Constantin Brâncuși. Acesteia i-au mai fost adăugate alte simboluri românești.

Absolvenții coreeni de la Departamentul de limba română activează peste tot în lume. Ei lucrează în special la multe firme coreene care au sediul în România: Samsung, LG, Daewoo etc. "Și eu aș vrea să lucrez în România . Vă rog să vă amintiți de noi!”

 

Articol preluat de pe site-ul Universității din București: startub.unibuc.ro

Română
Votare: 
0
No votes yet

Comentarii

imaginea utilizatorului Iljimae

Ma simt foarte mandru ca sunt roman , cand observ cum coreeni acestia nu ne privesc "de sus" , ca alte tari . Daca cei de la putere , sunt cum sunt intre ei , adica se urasc , spun minciuni prin fel si fel de , declaratii , este foarte bine , cand oamenii se unesc intre ei , pentru un tel comun : Cunoasterea .