Guldubu - Supă de tofu și stridii în stil coreean

 Ingrediente

-100 g stridii

-4+1/2 căni apă

-1 linguriță sare

-150 g tofu

-20 g mini ceapă verde 

-10 g ardei iute roșu fâșii

-5,5 g (1 linguriță) usturoi tocat

-1 lingură zeamă de la creveți sărați

-1/2 linguriță sare

-1/4 linguriță ulei de susan

 

Mod de preparare

1.      Clătiți stridiile în apă cu sare, după care puneți-le la scurs.

2.      Tăiați tofuul în cubulețe.

3.      Curățați și spălați ceapa verde și tăiați-o astfel încât să aibă 3 cm lungime; înjumătățiți ardeiul iute roșu și curățați-l de semințe, apoi tăiați-l în fâșii subțiri de 2 cm lungime.

4.      Puneți apa într-o oală și lăsați-o să fiarbă pentru 4 minute la flacără mare, după care asezonați cu zeamă de la creveți sărați și adăugați stridiile, tofu și usturoiul pisat și lăsați să fiarbă pentru încă trei minute.

5.      Când stridiile și tofuul plutesc , adăugați ceapa verde și ardeiul roșu iute, asezonați cu sare și mai lăsați până dă în clocot, apoi asezonați cu sare, lăsați să dea în clocot din nou și adăugați uleiul de susan. Poftă bună!

Sursa: korea.net

Traducere: 강현재

Română
Votare: 
0
No votes yet