Taekkyeon

              Taekkyeon este un tip coreean de arte marțiale în care se folosesc mișcări ritmice de dans pentru a lovi oponentul. Mișcările grațioase a celor bine pregătiți în acest sport sunt domoale și circulare față de  rigiditatea celor din alte arte marțiale, însă aceste mișcări pot "exploda"  în flexibilitate și forță.

 

              Jocul de picioare este la fel de important ca rolul mâinilor. În ciuda impresiei de blândețe pe care o dă, Taekkyeon este artă marțială eficace, subliniind o mare varietate de abilități defensive și ofensive care folosesc toate metodele posibile de luptă.

               Cel ce practică acest tip de artă marțială învață și un nou mod de gândire: un practiționer îndemânatic în această artă marțială își poate domina rapid adversarul , dar un adevărat maestru știe cum  să-și facă oponentul să renunțe fără a se vătăma prea mult. Ca o parte a tradițiilor sezoniere de agricultură, Taekkyeon avea rolul de a facilita integrarea în comunitate, dar și ca sport accesibil tuturor cu rol în promovarea sănătății publice. Există aproximativ 50 de practicieni recunoscuți ai acestei arte marțiale în prezent, Asociația Coreeană Taekkyeon jucând un rol semnificativ în transmiterea și promovarea acestui sport tradițional.

sursa: http://jikimi.cha.go.kr

traducere: 강현재

Română

Categorie:

Votare: 
0
No votes yet