태권도 Taekwondo

Taekwondo este un sport foarte cunoscut a cărui origini sunt în Coreea. Acest sport pune în mișcare tot corpul, dar sunt folosite mai ales mâinile și picioarele.  Acest sport nu dezvoltă doar condiția fizică, ci formează caratecterul și psihicul, fiind un antrenament mental prin tehnicile de disciplină. Aceste arte marțiale pentru autoaparare au devenit cunoscute pe plan mondial în ultimul sfert al secolului trecut, iar acum sunt predate de către mai mult de 3.000 de coreeni în peste 150 de țări.

Dovada existenței taekwondo-ului ca formă de apărare folosind reflexele instinctive ale corpului, vine încă din timpul statelor tribale când jocurile ceremoniale erau prezente la evenimentele religioase. În timpul evenimentelor religioase precum Yeonggo, Dongmaeng sau Mucheon (Dansul către Cer),  coreenii din antichitate prestau un exercițiu psihic, iar acest exercițiu a dus la dezvoltarea taekwondo-ului.
 
 
Taekwondo este acum recunoscut și ca sport internațional
 
În Coreea, Asociaţia Taekwondo are aproximativ 3.8 millioane de membri, constituind cea mai mare afiliată a Consiliului de Sport din Coreea. Federația mondială de Taekwondo - The World Taekwondo Federation (WTF), cu sediul în Seul, a fost aprobată oficial de către Comitetul Internaţional Olimpic în 1980. 
Taekwondo a fost sport demonstrativ în 1988 la Olimpiadele de la Seul, reflectând popularitatea sa răspândită în întreaga lume. A devenit un eveniment medaliat începând cu anul 2000 la olimpiadele de la Sydney.
 
Traducere: Admin So-jung
Editare: Kang Hyeon-jae
Română

Categorie:

Votare: 
0
No votes yet