매운 볶음우동 Tăiței Udon picanți

Ingrediente principale

-2 căni tăiței Udon fierți

-3 căni germeni de fasole mung (250 g)

-2 căni usturoi verde (100 g)

-4 fâșii de bacon

-1 cană ceapă tocată

-1 cană ceapă verde tocată

-1/2 cană morcov tocat

-1/4 cană ardei iuți verzi (opțional)

-2 linguri unt

 

Ingrediente pentru asezonat

-1/4 cană apă

-3 linguri pudră de chili/ gochugaru

-2 linguri usturoi tocat

-1 lingură zahăr

-1 lingură Sempio Yondu (opțional)*

-1/4 linguriță sare

-piper negru (opțional)

-semințe de susan (opțional)

___________________________________________

* Îl puteți înlocui cu sos de soia, sare sau sos de pește.

 

Mod de preparare

1. Tăiați baconul în fâșii de 0,5 cm grosime.

2. Topiți 2 linguri de unt într-o tigaie, iar apoi adăugați baconul și prăjiți pentru 3 minute la flacără medie spre mare sau până când baconul devine crocant, cripsy. (Puteți micșora cantitatea de unt dacă baconul este prea gras.)

3. Luați baconul din tigaie și puneți-l deoparte.

4. În tigaia unde ați prăjit baconul adăugați 3 linguri ulei, 2 linguri usturoi tocat și 3 linguri gochugaru și lăsați la prăjit pntru următoarele 30 de secunde (amestecați între timp!).

5. Adăugați în tigaie restul de ingrediente pentru asezonare și amestecați, după care opriți aragazul și lăsați sosul deoparte.

6. Puneți 200 g paste Udon la fiert pentru aproximativ 7 minute la flacără medie spre mare. (Timpul depinde de pastele pe care le folosiți; de obicei, scrie pe ambalaj câte minute trebuie să lăsați la fiert.)

7. Între timp pregătiți legumele: spălați și puneți la scurs 3 căni germeni de fasole mung, spălați și tăiați usturoi verde încât să obțineți 2 căni, tocați ceapă verde încât să obțineți 1 cană și ceapă simplă încât să obțineți tot 1 cană, morcov încât să obțineți ½ cană și ardei iute verde încât să obțineți ¼ cană.

8. După ce tăițeii sunt gata, clătiții în apă rece de două ori, după care puneți-i la scurs.

9.  Încălziți din nou tigaia cu sosul și adăugați ceapa și morcovul; prăjiți pentru două minute la flacără medie spre mare.

10. Adăugați tăieii, germenii de fasole mung, usturoiul verde, ceapa verde și ardeiul iute verde, amestecați, după care adăugați baconul și amestecați, iar apoi mai lăsați pentru 5 minute la flacără medie, amestecând între timp.

11. Puteți presăra pe deasupra semințe de susan înainte de a servi. Arată delicios, nu-i așa?

VIDEO

 

Sursa: aeriskitchen.com

Traducere: 강현재

Română
Votare: 
0
No votes yet