Top cinci muzee din Seoul

            Capitala Coreei de Sud se poate mândri cu peste 100 de muzee, acestea constituind adevărate atracții turistice, câteva dintre ele numărându-se printre cele mai vizitate muzee din lume. Mai jos vă vom prezenta o listă cu top 5 muzee pe care trebuie neapărat să le vizitați dacă aveți șansa să vizitați Seoulul.

#1 국립중앙박물Muzeul Național al Coreei

            Făcând parte din top 15 cele mai vizitate muzee din lume, Muzeul Național al Coreei este un must-see pentru oricine vizitează Coreea de Sud. Fiind gazdă a peste 220 000 opere de artă, este aproape impozibil să explorezi întreg muzeul într-o singură zi. Muzeul Național al Coreei funcționează din 1945, când Coreea și-a câștiat independența față de Japonia. Intrarea este liberă, iar în fiecare sâmbătă sunt oferite vizitatorilor spectacole special.

Site oficial: http://www.museum.go.kr/site/main/index002

Adresa: strada Seobinggo nr. 137, districtul Yongsan, Seoul

#2 전쟁기념관 Memorialul de Război al Coreei

            Dacă ești pasionat de războaie și de istoria militară, atunci trebuie neapărat să vizitezi Memorialul de Război din Seoul. Acesta găzduiește numeroase arme și artefacte atât din epocile recente, cât și din timpuri străvechi, precum paleoliticul. De asemenea, există o întreagă expoziție dedicată Războiului Coreean, unul dintre cele mai crunte dezastre care a marcat adânc poporul coreean.

Site oficial: www.warmemo.or.kr/

Adresă: strada Itaewon nr. 29, districtul Yongsan, Seoul

#3 국립민속박물 Muzeul Național de Folclor al Coreei

            Pentru cei care doresc să experimenteze profund cultura coreenă, Muzeul Național de Folclor este locul potrivit. Situat în faimosul palat Gyeongbok, aici poți afla totul despre istoria coreeană înr-un timp relativ scurt.

Site oficial: http://www.nfm.go.kr/language/english/main.jsp

Adresă: strada Samcheong nr. 37, districtul Jongno, Seoul

#4 삼성미술관 Lieum, Muzeul de Artă al Samsung

            Muzeul Lieum sau Leeum al companiei multinaționale Samsung este unul dintre cele mai populare atracții turistice ale Coreei de Sud, găzduind pe lângă numeroase opere de artă tradiționale coreene și  numeroase opere de artă din toată lumea. În prezent, deține 36 artefacte considerate comori naționale și, deși este unul dintre cele mai noi muzee ale Seoului, este și unul dintre cele mai vizitate.

Site oficial: http://leeum.samsungfoundation.org

Adresă: 747-18 cartierul Hannam, districtul Yongsan, Seoul

 

# 한국가구박물 Muzeul de Mobilă al Coreei

            Fiind unul dintre puținele muzee din Seoul unde este necesar să faci rezervare, Muzeul de Mobilă este o adevărată operă de artă. Pe lângă faptul că găzduiește peste 2 000 piese de mobilier, este și un muzeu istoric dedicat prezentării arhitecturii tradiționale coreene. De asemenea, aici puteți beneficia și de tururi în limba engleză, însă nu uita să faci rezervare.

Site oficial: www.kofum.com/

Adresă: 330-577, cartierul Seongbuk, districtul Seongbuk, Seoul

Surse: http://www.trazeetravel.com/top-5/top-5-museums-seoul.php, wikipedia

Traducere: 강현재

Română
Votare: 
0
No votes yet