자장 떡복이 Tteokbokki cu pastă de fasole neagră

 

 

Ingrediente

-30 prăjituri de orez pentru tteokbokki

-1/2 cană ceapă tocată

-1/2 cană varză tocată

-1/2 cană prăjituri de pește tăiate în pătrate mici (opțional)

-3-4 linguri pastă de fasole neagră / chunjang

-1/4 cană apă

-1 linguriță amidon de porumb

-2 linguri ulei

-2+1/2 lingurițe zahăr

-1 linguriță usturoi tocat

 

Mod de preparare

1.  Pregătiți cele 30 prăjituri de orez pentru ddeokbokki.

2. Tocați ceapa și varza încât să obțineți ½ cană ceapă tocată și ½ cană varză tocată și tăiați prăjiturile de pește în pătrate mici încât să obțineți tot ½ cană. Prăjiturile de pește sunt opționale, iar dacă doriți să nu le utilizați, adăugați mai multă ceapă și varză.

3. Într-o tigaie cu 2 linguri de ulei încins prăjiți 1 linguriță usturoi tocat pentru 10 secunde la flacără medie spre mare. Dacă pasta de fasole este deja prăjită în ulei (unele branduri oferă pastă de fasole neagră prăjită în ulei), atunci puteți reduce cantitatea de ulei la acest pas.

4. Adăugați 3-4 linguri pastă de fasole neagră în tigaie și  2+1/2 lingurițe zahăr și prăjiți pentru 1 minut  (încercați să nu ardeți pasta), după care adăugați ceapa și varza tocate și prăjiți pentru încă 2 minute.

5. Adăugați prăjiturile de orez și de pește și prăjiți pentru alte 3 minute.

6. Într-un vas amestecați bine ¼ cană de apă cu 1 linguriță amidon de porumb, iar apoi turnați încet deasupra tigăii, amestecați și mai lăsați pentru încă 5 minute sau până când prăjiturile de orez sunt gata (încercați cu o furculiță), amestecând din când în când. Poftă bună!

VIDEO

 

Sursa: aeriskitchen.com

Traducere: 강현재

 

 

Română
Votare: 
0
No votes yet