우전촌국 Ujeonchonguk

               Această clădire a fost construită chiar după războiul Imjin și a fost folosită pe post de ”Jeonuigam”(spital național/ academie medicală). 

               Conform unor înregistrări istorice, a fost folosită, de asemenea, și ca locuință pentru delegația japoneză din 1629 (în al 7-lea an de domnie a regelui Injo).
             A fost denumită Ujeongchongguk și a devenit oficiu poștal la o comandă regală pe 22 aprilie 1884, iar pe 18 noiembrie al aceluiași an a intrat în funcțiune, fiind primul sistem poștal modern al Coreei. 
                În 1904, Boanhoe, o organizație patriotică, a ținut o întrunire anti-japoneză în acest loc care la acea vreme era folosită pe post de școală de când se fondase școala Jungdon în1906, un leagăn al etnoistoriei.
              Din 1956, după căpătarea independenței, a fost folosită ca oficiu poștal. În octombrie 1970, această clădire a fost desemnată Monumentul Istoric Nr. 213 datorită faptului că e cea mai veche clădire în afară de palatele coreene și e un loc unde s-a defășurat o mică parte din mișcarea patriotistă, având semnificații istorice de mare importanță.
 
sursa: koreapost.go.kr
traducere: 강현재
Română

Tag-uri:

Votare: 
0
No votes yet