얼짱 Ulzzang

 
Ulzzang (scris și Uljjang, pronunțat ul-jang) se traduce ca "cea mai frumoasă față" sau "arătos" în coreeană. Acest argou este des folosit de netizeni (preluat din engleză de la net+ citizens=cetățeni), pentru concursuri cu fete care concurează pentru titlul de "ulzzang". Cu toate acestea, ulzzang s-a dezvoltat mai degrabă ca o subcultură/stil, decât ca un eveniment gen competiție/concurs. Practic, uljjang este o persoană cu un chip atrăgător , însă majoritatea folosesc termenul pentru a descrie persoane devenite celebre datorită înfățișării.
Nebunia "uljjang" a început în Coreea de Sud, când tinerii au început șă-și posteze fotografiile pe internet; unele persoane au devenit celebre, participând la diferite concursuri, apărând pe copertele revistelor etc.
Majoritatea ulzzang folosesc Haduri, un program web popular în Coreea de Sud, sau camere și aparate digitale , etc. Cei care folosesc photoshop sunt ușor depistați.

Caracteristici
De obicei, sunt fete din Coreea (câteodată din China sau Japonia; unele sunt și din America de Nord) care au toate aceleași trăsături. Ochii sunt principalul obiectiv și conceptul aspectului fizic. Ele folosesc de obicei o mulțime de produse cosmetice pentru a-și face ochii foarte mari, cum ar fi lipiciul pentru pleoape, lentile de contact, gene false foarte lungi, creion pentru conturul ochilor etc. Deseori, fetele ulzzang au un ten fără cusur, nas mic și buze mici și subțiri, exact ca personajele anime. De asemenea folosesc o mulțime de programe și site-uri pentru editarea pozelor pentru a le face să arate ca niște păpuși.
 
Ulzzang ajunși faimoși
 
Unii adolescenți care au luat parte la cultura ulzzang au ajuns faimoși datorită aspectului fizic.
* Ku Hye Sun
* Nam Sang Mi
* Nam Sang-mi 
* Park Han Byul
* Kang Eun Bi
* Kim Hye Sung
* Kim Jae Joong din formația K-pop Dong Bang Shin Ki
* Kim Jun Eun
* Hyomin din formația K-pop T-ara
* Lee U (Lee Seung Hyun) din formația K-pop F.Cuz
* Choi Jonghun din formația K-pop FT Island
* Heo Young Saeng din formația K-pop SS501
* Park Yun Hwa din formația K-pop T-Max
* Lee Kiseop din formația K-pop U-Kiss
* Lee Jooyeon din formația K-pop After School
* QRi din formația K-pop T-ara
 
Unii oameni le găsesc pe fetele ulzzang ca fiind incredibil de draguțe și atractive, în timp ce alții le găsesc hidoase și false.
 
sursă: Ulzzang Romania + I love Korea[ articol realizat de Bia]
editare: Kang Hyeon-jae
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Română

Categorie:

Votare: 
0
No votes yet