Un nou comitet se pregătește pentru unificarea peninsulei

            Un nou comitet prezidențial care să se ocupe de unificarea celor două Corei va fi inaugurat în aprilie al acestui an. Președinta Park Geun-hye va conduce acest comitet.

            Pe 14 martie, Cheong Wa Dae și-a anunțat planurile cu privire la alcătuirea acestui comitet și ce rol va avea. Conform acestui anunț, comitetul va lucra la formarea și dezvoltarea unei simpatii la nivel național pentru unificarea pașnică a celor două Corei. De asemenea, acesta va prezenta direcțiile spre unificare și va pregăti pași concreți, prin cooperarea atât cu sectorul privat cât și cu sectorul public.

            În plus, comitetul va fi responsabil cu studierea și cercetarea direcțiilor de bază și pașii preparatorii necesari întregirii peninsulei dar va lucra și la reducerea decalajului dintre generații, unde generația tânără are o altă părere despre unificare față de generația bătrână, și la aprobarea unanimă. De asemenea, comitetul va susține cooperarea dintre organizații și instituțiile de cercetare axate pe reunirea celor două state.

            Cel mai probabil comitetul va fi format din mai puțin de 50 de membri, inclusiv din doi sefi adjuncți desemnați de către președinte. În acesta vor fi incluse atât persoane din sectoarele private cât și din cele publice care să fie specializați în ceea ce privește studiul reunificării. Din sectorul public, printre potențialii membrii se numără șefii unor organizații ale guvernului central, și a nume a Ministerului Strategiei și Finanțelor, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul pentru Unificare și Ministerul Apărării Naționale, dar și ofițeri  din cadrul Cheong Wa Dae care se ocupă de relații internaționale, de securitate și de problema unificării.

            Se va forma și un subcomitet care va fi alcătuit din consilieri profesioniști și experți din organizațiile private dar și un grup consultativ care să afle opinia poporului și nu numai în ceea ce privește unificarea.

Sursa: korea.net

Traducere: 강현재

Română
Votare: 
0
No votes yet