Palatul Unhyeongung

Informaţii generale
 
Palatul Unhyeongong a fost anterior o reşedinţă privată a prinţului regent Heungseon (1820-1898), tatăl împăratului Gojong (al 26-lea rege al dinastiei Joseon). Tânărul Gojong a trăit aici înainte de a se urca pe tron. De asemenea, tot aici a avut loc şi ceremonia de căsătorie a împăratului Gojong cu împărăteasa Myeongseon.  Palatul din ziua de azi este mult mai mic faţă de cum era în timpul domniei lui Gojong, când dimensiunile sale erau asemănătoare celorlalte palate din Seoul, această " micşorare" fiind cauzată de avarierea şi distrugerea unor clădiri de-a lungul numeroaselor conflicte apărute ulterior. O reconstituire a nunţii dintre Gojong şi împărăteasa Myeongseong este ţinută în fiecare în acest palat. De asemenea, multe alte evenimente sunt ţinute în acest palat, evidenţiindu-se astfel cultura casei regale coreene. Unhyeongung reprezintă o atracţie ce trebuie adaugată în intinerariu, la fel ca Strada Insandong şi Satul Hanok aflate în apropiere.

 
Reconstituirea ceremoniei regale de nuntă
 
În ziua de azi, Unhyeongung are un rol special în prezentarea culturii coreene atât vizitatorilor autohtoni, cât şi celor străini. Reconstituirea nunţii regale este cel mai cunoscut eveniment ce are loc în acest palat. Evenimentul este divizat într-o pre-ceremonie şi ceremonia propiu-zisă. Pre-ceremonia constă într-o paradă regală de "transportare" acompaniată de dansuri regale şi de Chitadae (orchestră coreeană). Ceremonia principală constă în încoronarea doamnei Min (viitoarea împărăteasă Myeongseong) şi din ceremonia în care regele o salută pe regină. 
 
Reşedinţa servitorilor şi gardienilor- Sujiksa
 
 
Sujiksa este un şir mic de camere aflat la intrare. Aici stăteau servitorii şi gardienii. După ce împăratul Gojong a fost încoronat și prinţul regent Heungseon a devenit mai puternic şi mai important, astfel crescând şi numărul gărzilor sale.  Acum în acest loc se găsesc obiecte din acea perioadă cum ar fi mobilă, un vas pentru jăratec şi lămpi cu gaz. În afara clădirii Sujiksa sunt manechine îmbrăcate în gardieni.
 
Oficiul prinţului regent Heungseon, Noandang
 
 
Noandang este o casă tipic coreeană cu acoperiş din ţiglă. Aceasta este apreciată pentru delicatele şi elegantele streşini, dar şi pentru faptul că are un design simpu. Prinţul-regent a numit el însuşi casa Noandang. Acesta s-a stins din viață aici.
 
Domiciliul femeilor- Irodang
 
 
Irodang este situat în partea de nord a palatului şi a fost construit special pentru femei. Această clădire este sub formă de pătrat şi a fost construită în această formă pentru a le proteja pe femeile importante de intruşi. Azi este o sală de expoziţie a colecţiilor de artefacte şi a mobilierului descoperite în timpul reconstrucţiei şi restaurării palatului.
 
Unhyeongung Yanggwan ( reşedinţa modernă)
 
A fost construită pentru Lee Junyong, unul dintre nepoţii lui Heungseon. Este construită în stilul franţuzesc renascentist, fiind folosite cărămizi. Cea mai notabilă caracteristică  este  reprezentată de cele şaisprezece modele folosite în decorarea plafonului, toate fiind diferite unul de celălalt.
 
sursa: visitseoul.net
traducere: 강현재
Română

Categorie:

Votare: 
0
No votes yet