Valentine's Day sau Ziua Îndrăgostiților în Coreea de Sud

            Spre deosebire de bărbații „chinuiți” de 14 februarie în fiecare an în majoritatea țărilor, coreenii nu trebuie să-și facă griji pentru găsirea cadoului perfect pentru a face o impresie bună partenerei lor de Ziua Îndrăgostiților. De ce? Ei bine, pentru că în Coreea  de Valentine’s Day este ziua când femeile oferă cadouri bărbaților.

            În mod tradițional, bărbații care primesc daruri în această zi trebuie să le ofere femeilor în schimb cadouri pe 14 martie, de White Day („Ziua Albă”). Însă acest lucru se schimbă în ultima vreme, dat fiind faptul că vânzătorii au început să vizeze atât femeile, cât și bărbații în ambele zile. Așadar, acestea au devenit mai degrabă zile de petrecut împreună decât o sărbătoare ca în SUA, în care doar un singur sex e vizat.

            Multe magazine afișează numeroase reclame cu ocazia acestei zile, reclame ce se axează mai ales pe ciocolată sau dulciuri din ciocolată cum ar fi Ferrero Rocher, Twix și Chupa Chups. Asemănător, mulți agenți de publicitate pun în evidență alte lucruri ce pot fi oferite drept cadou în aceste două zile  cum ar fi bijuterii, lenjerie, parfumuri etc.

            Jubilee Chocolatier, o cafenea din Seoul ce vinde și ciocolată și deserturi din ciocolată produse manual care pot fi personalizate, la cererea cumpărătorului, cu inițialele celui iubit, menționează pentru CNN că „vânzările făcute de Ziua Îndrăgostiților reprezintă 20% din total vânzări”. Mai mult, în ultima vreme, dăruitul de Valentine’s Day și de White Day a început să vizeze și familia, colegii, prietenii și alte persoane importante din viața unui om. „Cumpăr ciocolată pentru tatăl meu. Cred că Valentine’s Day ar trebui să fie o zi pentru confensarea dragostei oricărei persoane importantă din viața noastră,” spune Jin-hee Oh, o angajată de la Lotte.

Legături: Ziua de 14;Black Day;Dragoste (Partea I)- Întâlniri; Dragoste (Partea II-a)- Căsătorie; Iubire și romanță în coreeană (partea I); Iubire și romanță în coreeană (partea a II-a); Cultura cadourilor în Coreea; White Day

 

Surse: edition.cnn.com, asiasociety.org

Traducere: 강현재

Română
Votare: 
0
No votes yet