Despre viața de student în primul an de limbă - Universitatea Kyunghee

Română

Bună ziua tuturor,

 

Astăzi voi scrie despre viața de student în Coreea de Sud, Seul, la Universitatea Kyunghee. Pentru a vă fi mai ușor, voi puncta cele mai importante lucruri din viața studenților de aici (cei de la cursurile de limbă, căci ceilalți au program și materii diferite așa că nu pot vorbi în numele lor).

1. Viața din campus

# Campusul este un loc minunat, cu spații verzi și clădiri frumoase. Acum că a venit primăvara e mai mare dragul să te plimbi sau să studiezi în aer liber. Am găsit pe internet o schiță în engleză a campului de aici (dacă deschideți imaginea într-o fereastră nouă puteți vedea mai bine denumirile clădirilor). Eu acum am cursurile în clădirea denumită ”College of Business Administration” (R: Facultatea de Administrare a Afacerilor).

# Biblioteca este imensă (încă nu am fost să studiez înauntru dar plănuiesc să o fac).

# Cantina nu este scumpă, însă cum eu nu mănânc carne este dificil să merg mereu acolo (meniurile coreenilor sunt în general cu pește, carne de porc/vită/pui sau fructe de mare). Însă mâncarea este delicioasă și conține cantitatea suficientă pentru o persoană să se sature.

# Acum că a venit primăvara, copii și adolescenții ies în aer liber să se plimbe prin campus. Ador să mă plimb și să aud copilașii jucându-se și razând heart. Dar asta nu e tot! Bătrânii și cuplurile aleg și ei campusul tocmai datorită frumuseții și a plimbării în natură. (Și că tot veni vorba de cupluri, în Seul parcă e la modă să fii cuplat cu cineva T_T. Câteodată sunt geloasă și îmi doresc și eu să am cu cine să ies să mă plimb, dar poate că nu este încă timpul meu^^.)

# În campus avem deseori drumuri înalte de urcat sau de coborât (pare că e construit pe o bucată de munte) așa că dimineața devreme și după ore trebuie mereu să fac sport.

# Coreenilor le place să fie activi așa că în interiorul campusului găsim stadion de fotbal, de tenis sau baschet.

# Viața de student presupune multe sacrificii, coreenii având deseori multe rapoarte (proiecte la noi) de făcut și stau până pe la 1-2 noaptea să le termine. Eu de obicei după scoală dorm 2-3 ore, apoi mănânc și mă apuc de teme + învățat.

2. Cursurile de limbă și profesorii

# Programul studenților străini este zilnic de la ora 9:00 dimineața până la ora 13:00 după amiază.

# Cursurile se împart cam așa: 9:00-5:50 (prima parte), 10:00-10:50 (a doua parte), 11:10-12:00 (a treia parte), 12:10-13:00 (ultima parte).

# Cursurile astfel împărțite sunt ținute de către 2 profesori diferiți, așa că avem primele două părți cu un profesor, apoi cu alt profesor. La fiecare 3 luni, schimbăm nivelul de limbă și profesorii + colegii. Cursurile sunt făcute în așa fel încât să nu ne plictisim niciodată. Este dificil, dar plăcut în același timp. În general ambii profesori sunt plăcuți și întelegători, însă primul este întotdeauna mai zâmbăteț ca al doilea (cel puțin eu așa am remarcat :D )

# Profesorii ne fac exerciții cu ceea ce ne place, țin minte preferințele noastre, ne urează la mulți ani de ziua noastră și ies cu noi la poze în campus. 

# Colegii fiind toți noi, sunt timizi la început însă treptat ne împrietenim și, câteodată, ieșim împreună la o cafea sau luăm prânzul.

# Dacă întărziem sau lipsim, profesorii ne trec absențele sau ora la care ajungem așa că încerc să nu întârzii sau să lipsesc fără motiv (mi se extrage din bursă dacă lipsesc fără motiv. Un motiv foarte bun să ne motiveze să mergem la ore haha. 

3. Cluburile de activitate - ”Dongari” / 동아리

# La fiecare început de semestru, cluburile de activități extrașcolare se adună în fața centrului pentru studenți pentru a atrage noi membri și pentru a-și prezenta activitatea (aceste activități sunt făcute în totalitate de către studenții seniori.

# Sunt tot feluri de activități precum: clubul de astologie, clubul de chitară, clubul de voluntari (la care am aplicat dar încă nu m-au contactat T-T), clubul de schimburi culturale, clubul de sport, clubul de streetdance (la care merg constant), etc.

# Clubul de streetdance are antrenamente: miercuri de la 18:00-21:00 și sâmbătă de la 14:00-18:00. Asta înseamnă că ne antrenăm nu glumă heheh.

# Cluburile de activități de genul sunt menite să crească activitatea și responsabilitatea studenților. Dacă nu participăm constant suntem dați afară. Eu, personal, iubesc să merg la dansuri (deocamdată sunt puținii prieteni coreeni pe care îi am, dar sunt toți de treabă).

Clip de la dansuri: http://youtu.be/YsgGInmoVqk

4. Manuale și materiale de studiu

# Cam așa arată manualele noastre:

 (nivel intermediar, adică nivelurile 3 și 4)

 (nivel începător, adică nivelurile 1 și 2)

 

Dacă aveți alte întrebări, vă rugăm să ne scrieți. ^^

 

Până data viitoare, annyeong!

 

 

Articol scris de către: Kim So-Jung

Votare: 
0
No votes yet