Festivalul iernatic al luminilor

Data: 7 decembrie-3 martie
Locația: "Grădina dimineților liniștite'', Gapyeong, Gyeonggido
 
 
                      ''Grădina Dimineților Liniștite'' e situată în Gapyeong, un oraș mic din provincia Gyeonggi, aflat la 150 km NE de Seoul. Aici are loc în fiecare an Festivalul iernatic al luminilor .
 
 
   
                   Acest parc a fost proiectat de Han Sang-kyung, profesor al universității Sahmyuk, și nu numai că înglobează o mare varietate de plante și arbori (5000 de specii de plante dintre care 2000 sunt plante native), ci reflectă pe cât de mult posibil frumusețea naturală a Coreei dintr-o perspectivă estetică, peisajul grădinii dispunând de o nouă ''fizionomie'' în fiecare anotimp. Denumirea de ''Grădina dimineților liniștite'' vine de la supranumele dat Coreei de către poetul indian Tagore - ''Țara dimineților liniștite''.
 
 
                       Festivalul iernatic al luminilor ține din decembrie până  la începutul lunii martie, în timpul acestui festival văile și plantele fiind acoperite de milioane de lumini colorate.
  
 
                       Acest festival a fost ținut pentru prima dată în 2007, astfel luând naștere un nou trend de iarnă care a făcut din această grădină o atracție turistică și pe timpul anotimpului rece.
 
 
                       Luminile sunt aprinse în fiecare seară începând cu cele din ''Hometown Garden'' și ''Dropping Tree Garden'' aflate în apropierea porții principale, apoi urmând a fi aprinse cele din grădina Bunjae, ''Grădina Edenului'' și  în cele din urmă luminile din grădina Sunken, punctul principal de atracție.
 
 
                         În ''Moonlight Garden'' se găsește o mică biserică, îngerii și stelele din jurul ei aducând aminte de basmele copilăriei.
 
 
                         Parcul are forma peninsulei coreene și ''străzi'' cu margini din flori care simbolizează reunificarea țării.
 
 
Site-ul oficial al festivalului: morningcalm.co.kr
Sursa: allmyfriendstravel.com+ morningcalm.co.kr
Traducere: 강현재
Română
Votare: 
5
Average: 5 (1 vote)