Modulul 2

Română

- 든지= Fie că / Ori că...

-든 este folosit atunci când se vorbește despre alegeri, preferințe sau indiferență în ceea ce ne este oferit. Pentru că este folosit atunci când se vorbește despre alternative, acesta se traduce prin "fie" sau "ori".

Română

-(으)면 = Când...

      안녕하세요 여러분!

Română

-아/어/여지다 - A se face / A deveni...

Ataşată rădăcinii unui verb descriptiv (i.e.adjectiv), aceasta construcţie exprimă schimbarea de la o stare sau condiţie la o alta.

Română

Verbe neregulate (Partea II): ㅎ, 르, 으 iregular

Verbele neregulate, adică 불규칙 동사, sunt unele verbe care se termină cu consoaneleㅂ, ㄷ, ㅅ, ㄹ, ㅎ , grupul 르, dar şi în vocala 으. Aceste verbe îşi schimbă forma şi se abat de la regulile obişnuite de conjugare atunci când sunt urmate de diferite terminaţii verbale.

Română

Verbe neregulate (Partea I): ㅂ, ㄷ, ㅅ, ㄹ iregular

         La fel ca majoritatea limbilor, şi limba coreeană  are câteva iregularităţi pe care le veţi întâlni pe tot parcursul timpului în care o veţi studia.

Română

Culorile

    După cum deja ştim, coreeana are două seturi de numere şi folosește, de asemenea, şi două seturi de culori, unul fiind setul 

Română

Numărarea zilelor, săptămânilor, lunilor şi anilor în coreeană

Numărarea zilelor în coreeană este oarecum ciudată deoarece există două opţiuni, cel puţin atunci când numărăm până la douăzeci: expresiile pur coreene şi expresiile

Română

Adverbe de mod (Partea III) - Forma 히

Sufixul adverbial 히 se poate ataşa atât rădăcinilor descriptive pur coreene cât şi celor sino-coreene care se termină în  - 하다.  Astfel 하다 este înlocuit de –히 pentru a forma un adverb. 

안녕히 = în pace, cu bine

Română

Adverbe de mod (Partea II) - Forma 적으로

-적 este un sufix foarte comun ce poate fi adăugat după majoritatea substantivelor provenite din limba chineză.

Română

Adverbe de mod (Partea I) - Forma 게

Bine v-am regăsit. În această lecţie vom învăţa câteva adverbe de mod. În limba coreeană, adverbele de mod se pot forma în mai multe feluri. Astăzi vom învăţa adverbele de forma –게.

Română

Pagini

Subscribe to RSS - Modulul 2