Coreea de Nord

Sunt toate lucrurile despre Coreea de Nord adevărate?

            Când o organizație precum guvernul Coreei de Nord e prinsă cu minciuni gogonate și cu numeroase greșeli, fiecare zvon despre necinstea sau ignoranța sa pare plauzibil.

Română

Cum este de fapt viața în Coreea de Nord

            Un fotograf a surpins realitatea din viața de zi cu zi din Coreea de Nord, dezvăluind un amestec de mândrie națională și militarism mereu prezent.

Română

Frumusețea ascunsă a nord-coreencelor „capturată” de o româncă

            Mihaela Noroc, o fotografă de origine română, a ajuns să primească multă atenție și aprecieri după ce a postat pe contul său de Instagram și pe blogul personal de fotografii ce surprind frumusețea naturală  a nord-coreencelor.

Română

Cinci dintre cele mai ciudate locuri din Coreea de Nord

Coreea de Nord este una din cele mai izolate țări din lume, dacă nu cea mai retrasă. Ca urmare, multe aspecte ale țării sunt total derutante pentru străini.

Categorie:

Română

Tabel cronologic al istoriei coreenilor

20 de lucruri neobişnuite din Coreea de Nord

1.         Calendarul Nord Coreean – În Coreea de Nord, în prezent, este anul 102, deoarece nord-coreenii notează anii ţinând cont de data naşterii primului şef al ţării, Kim Ir Sen.

Română

Drapelul Coreei de Nord

               Drapelul Coreei de Nord a fost adoptat pe 8 septembrie 1948. Acesta este definit în articolul 170 din capitolul VII al Constituției din Coreea de Nord.

Categorie:

Română

Arcul Reunificării

                Arcul Reunificării (nume oficial:조국통일3대헌장기념탑 Monumentul celor trei carte pentru reunificarea națională) este o sculptură aflată în Pyongyang, capitala Coreei de Nord.

Română

Un nou comitet se pregătește pentru unificarea peninsulei

            Un nou comitet prezidențial care să se ocupe de unificarea celor două Corei va fi inaugurat în aprilie al acestui an. Președinta Park Geun-hye va conduce acest comitet.

Română

주체 Jukche

주체 (Juche /Chuch'e) este ideologia națională a Republicii Populare Democratice Coreene (Coreea de Nord). A fost creată de Kim Il Sung și se bazează pe folosirea puterilor propii.

Română

Pagini

Subscribe to RSS - Coreea de Nord