Top cinci capodopere din Muzeul Național al Coreei

            Coreea are nenumărate „comori naționale” ca, de exemplu, tezaur tangibil, artefacte, situri  istorice și culturale și clădiri care sunt recunoscute de către guvern ca având valoare istorică. O parte dintre acestea sunt expuse la Muzeul Național al Coreei, care este cel mai mare muzeu din Coreea, dar și din Asia, având aproximativ 12 000 relicve. Mai jos vă vom prezenta top cinci capodopere din acest muzeu.

5. Statuia lui Maitreya în meditație

            Este confecționată din bronz aurit; datează din perioada celor Trei Regate, mai exact, de la începutul secolului al VII-lea. A fost declarată comoara națională nr. 83.

4. Pagoda Gyeongcheonsa din templul Gyeoncheonsa

            Este o pagodă cu 10 etaje ce datează din dinastia Goryeo. A fost desemnată bunul național nr. 86.

3. Articol de ceramică ce reprezintă un războinic pe cal

            Datează din perioada Sillei, mai exact, din jurul anilor 500-600. A fost descoperită în Geumnyeongchong, Noseodong din orașul Gyeongju, provincia Gyeongsang de Nord și declarată comoara națională nr. 91.

2. Coroană din aur și jad

            Datează din perioada târzie a Sillei. A fost descoperită în mormântul Hwangnamtaechong. Deși aceasta este expusă în Muzeul Național al Coreei încă din 2005, este propietate a Muzeului Național din Gyeongju. A fost desemnată comoara națională nr. 191.

1. Tămâier din bronz aurit din Baekje

            A fost desemnat comoara națională nr. 287.

 

Sursa: kimchicrew.com

Traducere: 강현재

Română
Votare: 
0
No votes yet