Turnul Infinity - Primul turn invizibil din lume

            Când vine vorba de aprobarea realizării unor noi lucruri, anumite țări par să sprijine ideea „cu cât mai mare, cu atât mai bine”. Printre  proiectele începute sau chiar terminate recent, din Dubai și China de exemplu, se numără construirea „celei mai mari clădiri din lume”, „cel mai înalt hotel din lume” și „cel mai mare muzeu privat din Asia.”

            În ceea ce pare a fi o replică contra acestor gigantice realizări,  și Coreea de Sud se laudă cu un proiect anunțat în 2013, și anume Turnul Infinity, care se presupune că va fi „primul turn invizibil din lume”.  Turnul va fi plasat în apropierea aeroportului Incheon, chiar lângă Seoul, și va avea 450 m înălțime, lucru ce îl va plasa pe locul șase în topul celor mai înalte turnuri din lume.

            Însă nu înălțimea va fi surpiza, ci, probabil așa cum v-ați dat seama într-o oarecare măsură, faptul că pentru câteva ore în fiecare zi va fi invizibil. Iluzia de invizibilitate va fi realizată cu un sistem LED ce va intra în structura fațadei.

În ce va consta de fapt invizibilitatea?

            Clădirea va avea 18 camere cu rezoluție mare plasate pe trei niveluri pe toate cele șase fețe ale sale. Camerele vor surpinde imagini în timp real, imagini ce vor fi procesate ulterior într-o imagine monolitică ce va fi proiectată de 500 rânduri de ecrane LED pe partea cealaltă a clădirii, toate în timp real. Totuși, camerele vor fi așezate în așa fel încât clădirea să fie vizibilă de la atitudini mari, pentru a se evita producerea de accidente aeriene.

            Turnul Infinity va fi în principal folosit în scop de relaxare și divertisment, principalele sale puncte de atractie fiind un teatru 4D, un parc acvatic, grădini amenajate și o punte de observație – care va fi a treia cea mai mare din lume. Când fațada va fi oprită, e posibil ca proiectoarele să fie folosite ca un panou imens pentru a difuza evenimente speciale și advertismente. De asemenea, turnul va avea un lift cu o capacitate mare care va merge mai lent și se va opri la diferite înălțimi, iar pe un ecran din interiorul său vor fi proiectate în timp real alte monunente importante din lume.

            Proiectul pentru clădire, realizat de GDS Architects, a fost premiat în 2008 în cadrul competiției internaționale Korea Land Corporation, având peste 140 rivali din 46 țări ce aveau drept scop conceperea unei noi clădiri care să marcheze ascensiunea și poziția Coreei pe plan mondial.

Sursehttps://en.wikipedia.org/wiki/Tower_Infinity

http://www.telegraph.co.uk/travel/destinations/asia/south-korea/articles/Tower-Infinity-South-Koreas-invisible-skyscraper/

http://techland.time.com/2013/11/14/the-25-best-inventions-of-the-year-2013/slide/the-invisible-skyscraper/

Traducere: 강현재

 

Română
Votare: 
0
No votes yet